Yoga – hvorfor yoga er sundt for krop og sjæl

Yoga er populært blandt mange og har været det i årevis. Yoga stammer oprindeligt fra Indien. Årsagerne til at dyrke yoga er mange. Yoga hjælper dig med at komme i balance både fysisk såvel som mentalt. Selve øvelserne er kun en lille del af filosofien i yoga. Forvent ikke at yoga kan ændre dit liv, i stedet kan du forvente at blive bedre rustet til at komme gennem livets hårde tider, samt at få mere ud af alle livets gode tider.

Hvad gør yoga for din krop?

Når du dyrker yoga bliver dine muskler og sener strakt god igennem. Det kan løsne blokeringer og stimulere din fordøjelse. Desuden bliver du med tiden mere smidig og får en større muskelstyrke. Endvidere er der stor fokus på åndedrættet under yoga. Når du trækker vejret dybt, får du mere ilt i kroppen og dermed i blodet og organerne. Under en øvelse rettes dit fokus mod det område, som strækkes, samtidig med de dybe vejrtrækninger. Kombinationen af det fysiske og mentale i samme øvelse hjælper dig med at være helt til stede i nuet og mærke din krop. Når din krop er smidig og rolig, så bliver dit sind det også.

Få overskud i hverdagen

Yoga har en afstressende virkning, samtidig med at det balancerer dit stofskifte. Når du opnår den mentale ro, som yogaen giver dig, kan du bruge din energi andre steder. Mange oplever ligeledes en lyst til at spise sundere, samt at indtage mindre mad. Dette hænger måske sammen med at de bliver bedre til at mærke, hvad kroppen har brug for. Kombinationen giver dig et større overskud i hverdagen, fordi du har god balance i din kerne.

Kom i balance i krop og sjæl

Gennem yoga kan du opnå en god balance i dit sind. Yogaen kan hjælpe dig med at lytte til din krop, samt til at mærke efter og høre efter din indre stemme. Hvad har jeg brug for? Hvilken vej bør jeg gå? Hvad gør mig lykkelig? Alt sammen noget som vil bidrage til et bedre velbefindende. Når du har ro og balance i dig selv, så kan du bedre hjælpe andre, være oprigtigt til stede i samværet, uden at det nødvendigvis tager af din energi.

Har du endnu ikke prøvet yoga, så bør du give det en chance. Der er flere typer af yoga at vælge mellem, og du kan med fordel deltage i yogarejser – på den måde får du en masse oplevelser med dig hjem i bagagen.