Sport og mad går hånd i hånd

Hvis du dyrker meget sport, eller hvis du har planer om at komme i gang med det, er det også en god idé at have et øje på kosten. Dette gælder også, når du går på restaurant eller dit favorit spisested,

Din krop har brug for energi til at dyrke sport

Når du gerne vil dyrke meget sport, eller sport med høj intensitet, er det også vigtigt, at din krop har noget energi at bruge af. Det nytter ikke noget at gøre sig klar til en hård sportspræstation, hvis din krop ikke har meget energi at gøre godt med.

Det er blandt andet også grunden til, at mange cykelryttere fx spiser store mængder af pasta, når de kører store løb. Hvis de ikke får nok energi i kroppen, kan det få store konsekvenser på etaperne, og kroppen vil simpelthen ikke være i stand til at gennemføre ruten, hvis man løber tør for power i benene.

Indret din kost efter din sport

Tager du din sport seriøst, er det derfor også en rigtig god idé at indrette din kost efter din sport. Det er ikke alle sportsgrene, hvor der anbefales den samme type kost.

Selvfølgelig er en sund kost vejen frem for langt de fleste, men der er jo ofte forskel på, hvordan kroppen skal bruges i forskellige sportsgrene, og måske dyrker du en sport, hvor det er bedre med lidt mere fedt eller protein end rene kulhydrater i form af bunkevis af pasta, som vores føromtalte cykelryttere.

Snak med en kostvejleder om den rette kostplanlægning

Vil du gerne være sikker på at indrette din kost på den mest optimale måde for din sport, kan det være en rigtig god idé at tage en snak med en kostvejleder eller diætist om lige netop dette. De kan ofte guide dig på rette vej og hjælpe dig med at lave en kostplan, så den passer akkurat til dine ønsker og behov.

Der er jo også en grund til, at mange professionelle sportsudøvere har professionelle diætister ansat, da kosten har en stor betydning for atletens præstation. Du er nok ikke professionel, men selv for dig er det jo vigtigt for din præstation, at du spiser på den bedst mulige måde.