Paddleboard for begyndere – hvor starter man?

Er det en båd? Er det et surfbræt? Nej! Det er et paddleboard, og i løbet af de sidste par år er paddleboards blevet mere og mere populære i Danmark. Tag familien og vennerne med til sjov på vandet, uanset om du vælger de rolige indre farvande eller det oprørte hav. Men husk at være velforberedt, når du tager afsted.

Hvad er et paddleboard?

Hvad er et padleboard (SUP)? Et paddleboard er et fladt bræt, som du står op på. Brættet og din krop balancerer. Ved at bruge en pagaj bevæger du dig fremad i vandet. SUP boards stammer oprindeligt fra Hawaii og kommer fra surfbrætter, blot med en højere flydekraft og mere stabilitet. SUP-formen har udviklet sig med tiden, så den passer både til sporten, men også til det rekreative område. I begyndelsen handlede SUP primært om at surfe på brættet. SUP er nu blevet en selvstændig sport, som du kan dyrke både i surfing og søer. Med et paddleboard kan du både tage på lange ture og kortere ture, hvor du motionerer. Der er mange fordele ved et Paddleboard og i dag bliver det mere og mere populært, både i Danmark og i udlandet

Det bør du vide om paddleboards

All-round paddleboardet er en type af de ellers populære paddleboards, som har vist sig at være meget fanvenlig i de seneste år. Et all-round paddleboard er brugervenligt i størrelsen og er ofte grundlaget for at øve og lære det grundigt. Alle deltagere har mulighed for at bruge dem ud fra deres individuelle behov og størrelse.

Hvad tænker du på, når du hører ordene “sup paddleboard”? Hvis du tænker på en farverig, oppustelig, cirkulær genstand, er du ikke langt fra det. De fleste allround paddleboards er oppustelige, hvilket gør dem lette at transportere, når du skal ud på vandet for at bruge dit SUP-board.

Derfor er paddleboards blevet så populære

Der er flere aspekter ved at være på et padleboard. Hvis du er på udkig efter en afslappende tid på vandet, kan du bruge paddleboardet, da du kan rokke dig i vandet, når du slapper af i takt med bølgerne. Hvis det er mere sjov og ballade, eventuelt sammen med familie eller venner, kan den bruges til at padle sammen. Og hvis du er mere til at få motion ud af din dag ved vandet, kan paddleboardet bruges som et træningsredskab, der træner både din core og balance.

Derudover er det også lidt af en nørdet forgrening af surfing, hvor du virkelig kan få lækkert udstyr til SUP board og skille dig ud på vandoverfladen.

Så hvis interessen er fanget, er det bare at springe hovedet først ud i den store verden af paddleboards – det er spændende og hyggeligt på samme tid.