Lysbehandling forbedrer dine sportslige præstationer

Som sportsudøver, en der træner, eller en der bare godt kan lide at være fysisk aktiv, så kan der være gode grunde til at overveje lysbehandling, da lysbehandlingen kommer med flere fordele, alt lige fra at styrke celle funktionerne, til at øge ATP-produktionen, som tilsammen har den effekt at øge dit energi- og performance niveau.

 

I denne artikel går vi i dybden med netop disse processer ved lysbehandlingen, og hvorfor lysbehandlingen virker så godt, så læs med her for at få inspiration til hvordan du kan forbedre dine præstationer når du er fysisk aktiv.

 

Hvordan foregår lysbehandling

Selve behandlingen foregår ved at man står placeret mellem nogle lyspaneler, som udsender de terapeutiske stråler, som går helt ind på celleniveau og behandler kroppen. Behandlinger varer omkring et kvarters tid, og det anbefales at man får behandlingen ad et par gange, og gerne med kortere mellemrum for den bedste effekt.

 

Hvad er lysbehandling godt for

Lysbehandling har mange gode og gavnlige effekter, herunder at lindre betændelsestilstande og virke smertelindrende. Som sportsudøver er det dog den effekt på energi og performance man får, som er grunden til at man bør overveje lysbehandling.

 

De stråler man bliver behandlet med under lysbehandlingen, kan sammenlignes med den påvirkning kroppen får ved at opholde sig i solen, men uden alle de skadelige sideeffekter. De fleste kender sikkert fænomenet med vinterdepression, som skyldes at solens stråler forsvinder i takt med at dagene bliver kortere om vinteren. Det manglende energi og overskud ved vinterdepressioner skyldes altså, at kroppen ikke får den mængde energi fra solens stråler som den plejer. Lysbehandling er derfor en god erstatning for solens stråler i vinterperioden, men kan som sagt også med fordel bruges af sportsudøvere til at optimere deres energi og performance.

 

Når lysbehandlingen går ind på celleniveauet og behandler kroppen, så forbedrer kroppen cellernes iltoptag, samt øger blodcirkulationen og cellefornyelsen. Disse processer har den effekt, at kroppens celler styrkes, som gør cellerne i stand til at yde mere. Det er på den måde at lysbehandlingen går ind og forbedrer energi- og performanceniveauet.

 

Her kan du få lysbehandling

Er du interesseret i at vide mere om lysbehandling, eller prøve en behandling, så følger her lidt anbefalinger til hvor du finder behandling med lysbehandling. For det første kan man købe lyspaneler og lysterapilamper til hjemmet, så man kan modtage behandlingerne når man har lyst. Paneler og lysterapilamper kan købes hos helse og velvære butikker, og i mange online butikker. Alternativt kan man modtage lysbehandling hos en behandler. Er man fra Københavnsområdet, eller har mulighed for at tage dertil, kan vi anbefale at få lysbehandling hos Treatness på Vesterbro. I tillæg til lysbehandling tilbyder Treatness flere andre behandlinger, som er gavnlige for sportsudøvere, og som kan være medvirkende til at forbedre de sportslige præstationer.