Derfor er filterkaffe sundere end andre kaffetyper

Kaffe er en elsket nationaldrik. Sjovt nok, er det stort set umuligt at dyrke kaffe herhjemme og altså en nydelse som vi bliver nødt til at importere. Det har nu aldrig sat en stopper for vores kærlighed til den gode kop kaffe. Vi bruger kaffe som opkvikning, som nydelse, som belønning og drikker det af hjertets lyst, dagen igennem.

De fleste arbejdspladser har enten gratis kaffe ordninger, eller investeret i de rigtig gode kaffemaskiner. Nogen arbejdspladser har begge dele.

Derhjemme drikker vi også kaffe. I flere år har filterkaffen haft konkurrence af andre typer kaffe, men den tendens er ved at vende igen, og det er der faktisk en god grund til. Filterkaffe er faktisk den sundeste form for kaffe.

Kaffe er sundt og godt for sjælen

Kaffe indeholder koffein. Koffein i små mængder, gør godt for sjælen. Det kan virke en lille smule opkvikkende og giver derved en lille glæde.

En god pause, efter dagens dont, kræver at man lige kan smække benene op og nyde en god kop belønnings kaffe. Det gør sjælen let og glad.

Den sundeste kop kaffe er lavet gennem et filter

Kaffe er sundt. Ingen tvivl om det. men der er et par uhensigtsmæssige stoffer i kaffen som bliver frigivet, når kaffen bliver brygget. Ved at bruge et filter, bliver stofferne opfanget og når ikke med ud i di kop kaffe. På den måde er filterkaffen helt unik, i forhold til sundhed, sammenlignet med alle andre former for kaffe.

Cafestol og Kahweol er de to værste stoffer, som bliver siet fra i filterkaffen. I brygning med hele bønner, hvor bønnerne knuses og gennemhældes med varmt vand, bliver disse stoffer ikke siet fra.

Den mest sunde kop kaffe er både økologisk og bæredygtig

Vil du lave den absolut sundeste kop kaffe, på alle leder og kanter, så er det ikke nok at bruge et filter.

Sørg for at din kaffe er økologisk. Sørg også for at din kaffe er gået igennem en fair handelskæde. Bonden der har knoklet med dine bønner, lagt timer, jord og arbejdskraft, skal have en fair løn, for sit arbejde. Det samme gælder fabriksarbejderen, der sørger for at male dine bønner, stoppe dem i poser efter mål og lukke dem tæt, så du ikke mister smag undervejs. Bæredygtighed bør være på alle planer, for at være gyldigt. På den måde kan du både nyde en god kop kaffe og en ren samvittighed på samme tid.