Beskyt haven og huset mod regnvandet

Omfangsdræn er en nem løsning på vandet i din have og tæt på dit fundament. Det skal kun gøres en gang og virker i resten af dit hus levetid. Der kommer mere vand fra himmelen. Klimaet har allerede undergået store forandringer. Nedbør er en af konsekvenserne. Ikke alle eksisterende huse er bygget på en bakketop.

Det er heller ikke alle huse der overhovedet er bygget således at der er sørget for vandafledning. De fleste huse er bygget før vand blev et problem. Derfor er omfangsdræn både meget aktuelt og en super god løsning.

Omfangsdræn er den smarte løsning til at slippe af med vandet

Omfangsdræn er løsningen der leder vandet væk fra dit hus og din have. Dit fundament slipper for fugt, og din have vil ikke længere være våd og sumpet.

Vandet bliver drænet væk og ført over i en brønd, eller en faskine. Det kan ikke gøres smartere eller nemmere.

Klimaet har ændret sig

De fleste af de huse der står i dag, er bygget i en tid hvor klimaet ikke var så vådt som det er i dag. Selv om der var snefald om vinteren, regn både forår og efterår, så var der lange tørre perioder inde i mellem. De tørre perioder var lange og varme nok, til at tørrer huse og deres fundament op igen. Sådan er det ikke længere. I dag lever vi med meget mere nedbør, på alle årstider. De tørre perioder er hverken varme nok eller lange nok. Jorden tørrer aldrig helt ud. Husene og deres fundament får derfor aldrig helt nok tid, til at slippe af med vand og fugt.

Alger og mos er tydelige tegn på at der er for meget vand

Er du i tvivl om hvorvidt du har brug for Omfangsdræn, kan du prøve at grave et hul tæt på fundamentet. Hullet behøver ikke være særligt dybt, før du meget tydeligt kan se om fundamenter er vådt eller tørt. Prøv at grave hullet både i våde og forholdsvist tørre perioder. Husk at dække det til igen.

Et andet godt tegn at kigge efter er alger og mos. Er der mos i din græsplæne og alger på din terrasse og kommer det hurtigt igen, når du har renset det væk, så har du helt sikkert brug for at lede vandet væk fra dit hus og din have. Omfangsdræn er den letteste måde at gøre det på.