Sådan kommer du i form derhjemme

Sommeren er ved at være ovre os, og for mange betyder det, at man gerne vil komme i bedre form. Det er nemlig ikke alle, som har det lige behageligt med at tage bikinien på og tage til stranden. Hvis du gerne vil tabe dig eller komme i form, er det vigtigt, at du gør det på en ordentlig måde. Det nytter for eksempel ikke at sulte sig selv.

Træningsøvelser uden redskaber

Der findes mange træningsøvelser, man kan lave, hvis man er nybegynder. Man kan lave dem i motionscentret, men man kan altså også nemt lave dem derhjemme. Når man begynder at komme i form, kan man sagtens lave de samme øvelser med vægt. Jo stærkere man bliver, jo mere vægt kan man tilføje. Træningsøvelser i hjemmet er nemme og effektive at lave.

Squats er en rigtig populær styrkeøvelse. Man får nemlig trænet store dele af kroppen. Det er primært lårene og numsen, men man får faktisk også trænet maven og ryggen. Det er nemlig vigtigt, at ens core er stærk, så man har den rigtige form. Det er let at tilføje vægt til ens squat i form af en vægtstang eller bare håndvægte.

Armbøjninger er også lette at lave. Armbøjninger træner især brystet og armene. Men også her vil ryggen og maven bliver trænet, da man skal bruge muskler der til at holde den rigtige form.

Mavebøjninger eller planke kan man lave, hvis man vil træne ens mave mere intensivt. Ved begge af disse øvelser vil man automatisk også træne ryggen, da det faktisk er hele coren, som man træner.

Disse fire træningsøvelser kan sættes sammen, så man får et lille træningsprogram, som er nemt at overkomme.

Kig på din diæt

Det er vigtigt også at spise sundt, når man træner og gerne vil i form. Det betyder altså ikke, at man ikke længere kan spise pasta eller chokolade. Det er vigtigt, at man har en varieret diæt med lidt af hvert. Det er nemlig ikke nok bare med træningsøvelser.

Sørg for at få nok grøntsager. Grøntsager er sunde og vigtige for kroppen, men de er ikke altid lige spændende at spise. Hvis du ikke spiser særlig mange grøntsager, kan det være en god idé at inkorporere dem i de retter du allerede spiser. For eksempel kan du rive aubergine eller gulerod og putte det i en kødsovs oven på pasta. Man vil ikke kunne smage grøntsagerne, men stadig få alle de gode ting.

Vitaminpiller. Vitaminer er vigtige, og mange i Danmark mangler rigtig mange af dem. Derfor vælger mange at tage vitaminpiller. Det er en rigtig god idé.

Drik nok vand. Vand er vigtigt. Man skal gerne drikke et par liter om dagen. Mange foretrækker at drikke et stort glas vand før hvert måltid.