Mindfulness med hest

I dagens danmark går ting meget stærkt. Det kan være svært at nå at få hverdagen til at hænge sammen med fuldtidsarbejde, rengøring, indkøb, madlavning, børn og så alt det med at få rørt sig og leve sundt. Jeg ved ikke hvordan det er hjemme hos dig eller jer, men jeg har svært ved at finde tid til mig selv og ro til mit hoved. 

Dette har ofte resulteret i: 

 • nakkesmerter
 • spændingshovedpine
 • låst skulder
 • låst halshvirvel
 • irritabilitet
 • manglende overskud

Jeg snakkede med Freja Flensburg, som også er Fysiurgisk Hesteterapeut, og hun anbefalede ridning. Selve ridningen, men også nærværet med hesten bringer uendelig mange fordele med sig. Her er lidt af det jeg selv oplevede:

 • stærkere core muskulatur og stærkere ryg
 • smidig og løsgjort krop
 • fuld mobilitet i halshvirvler og skulderled
 • mental ro
 • nærvær med hesten
 • fri af smerter
 • energi
 • overskud
 • stærk krop

og det bedste af det hele er, at mine børn også elsker det, så nu har vi en ting at være sammen om + de lærer vigtigheden af at kunne tage sig af et andet levende individ samt tage ansvar.

Jeg er min hest evig taknemmelig og derfor passer jeg også rigtig godt på min hest. Freja Flensburg, Fysiurgisk Hesteterapeut og hestemassør kommer jævnligt ud og giver min hest en afbalancering. Freja Flensburg har arbejdet med hundredevis af heste (og hesteejere) på sjælland og det er nærmest alle problemer hun kan hjælpe med:

 • skæv hest
 • hest halt på forben
 • hest halt på bagben
 • hest har nakkesmerter
 • hest vil ikke galopere
 • hest er låst i SI-leddet
 • hest har ondt i ryggen
 • hest går på to spor
 • hest bukker
 • hest er utilpas i krop
 • hest har stram overlinje

Freja Flensburg benytter en række forskellige teknikker for på bedste vis at hjælpe din hest. Hun kombinerer;

 • massage
 • ledmobilisering
 • fascialøsning / bindevævsløsning
 • kraniosakral terapi
 • udstrækningsøvelser og mobilitetsøvelser

Derudover tilbyder hun også undervisning, og kan hjælpe med at finde gode øvelser til netop dig og din hest. Øvelser der passer til jeres niveau og temperament.

Vi skal fx lave en smidiggørende øvelser som fx, schelvigninger, tilbagetrædninger, galopanspring, intervaltræning og overgange. Min hest var begyndt at knække sammen i bagbenene og snuble. Dette kunne Freja Flensburg også hjælpe med. Så ud over bl.a.massage, så gav hun os også nogle øvelser fra en særlig træningsform der hedder propriotræning. Dette hjalp meget på min hests snubleri og hans selvværd. Så nu har, igen, en hest i fuld balance, både fysisk og psykisk og jeg har ikke dårlig samvittighed over at sidde på ham. Så nu rider vi igen en masse ture i naturen og nyder samværet og nærværet. Mindfulness ER min hest.