Hvor længe varer et forhold typisk & hvorfor er det interessant at analysere forhold?

Specielt i Danmark er der mange mennesker som ikke er i et forhold særligt længe. Når man kigger på længden af forhold i Danmark, er der mange mennesker hvis forholds længde, er forskellig hvis man kigger på alderen. Der vil for alle mennesker være en forskel, men tæller man længden af forholdene sammen ser man den første forskel, når man sammenligner yngre danskere med ældre danskere.  Det yngre segment viser at forholdene varer i kortere tid. Der findes en del forklaringer på dette. OFte er teenage forhold ikke særlig seriøse. Her skal man ikke tage stilling til at flytte sammen, få børn, og blive gift. Formålet er at hygge sig med hinanden uden de skal tage seriøse beslutninger, og det fører ofte til at forhold dannes hurtigere, og de mindre seriøse parter går hurtigere fra hinanden end dem hos det ældre segment. Det ældre segment er nemlig nødt til at træffe seriøse beslutninger hurtigt, og indgår derfor ikke i et forhold medmindre man er meget glad for sin partner.

Hvilke problemer kan føre til at forholdet ikke varer i lang tid?

Der kan være mange forskellige problemer som gør at man ikke vil være i et forhold i længere tid. Det kan være at personen man er sammen med bruger for lang tid i en sexbutik, eller det kan være et hav af andre årsager der er skyld i det.

Hvorfor er det interessant at analysere forhold?

Forhold er en central del i mange menneskers liv, og det er interessant at kigge på for at forstå mennesker bedre. Vil man gerne lære mennesket bedre at kende er det derfor et godt sted at starte.

Sammenligner man længden af forhold for alle aldre i Danmark over mod nogle andre lande, så ser man noget meget interessant.

Det ses at menneskers forhold i Danmark ikke holder særligt længe hvis man sammenligner med mange andre lande i Europa. Skilsmisseprocenten i Danmark er meget høj. Der kan være mange forklaringer på hvorfor det er sådan, og det er derfor svært at komme med et præciseret klart bud på hvorfor.

Der er store kulturelle forskelle, og det har sikkert noget med dem at gøre. I Danmark er det også okay at gå ud af et længere forhold, og i andre lande kan det være at man ikke tænker at der kan komme et godt liv efter en skilsmisse. Det kan også være at man holder sine trossætninger i kirken mere alvorlige. Det kan også være der eksisterer en anderledes, og sundere sexkultur, som holder forholdene i gang længere i udlandet. Det kan være de gør mere brug af deres masturbator når partneren ikke gider længere, eller mange andre ting. Det er svært at komme med et svar på spørgsmålet.