Gode råd til at lindre en generet mave

Vi kender alle til at have problemer med maven. Mavegener kommer i mange forskellige grader og varianter og de kan være yderst generende. Fælles for dem alle er nemlig deres medførende ubehag og besværliggørelse for dagens gøremål. Blandt de mest almene og typiske maveproblemer er forstoppelse, mavekatar, spiserørskatar samt sure opstød. Disse mavegener kan besværliggøre dagligdagen og være generende i så høj en grad, at man ikke kan gennemføre hverdagens gøremål. Der er dog hjælp at hente til diverse mavegener. På denne side finder du både velkendte og mindre velkendte husmorråd mod en generet mave, hvad end det omhandler forstoppelse, mavekatar, spiserørskatar eller sure opstød. 

 

Hvad kan man gøre, hvis man har forstoppelse?

Lider du af forstoppelse? Har du symptomer som luft i maven, mavekneb samt en ubehagelig fornemmelse af en ufuldstændig tømning ved toiletbesøg? Ja, forstoppelse kan være yderste generende, ubehageligt og ikke mindst smertefuldt. Men bare rolig, der er hjælp at hente. På denne side har vi samlet en række gode råd, der kan bidrage til at bekæmpe en generende forstoppelse. Det første der er vigtigt for at undgå forstoppelse er regelmæssige afføringsvaner, hvortil det er vigtigt at gå på toilettet, når man føler trang til afføring. Hvis man holder igen, forværres tendensen til forstoppelse. For det andet kan en fiberrig kost, rigeligt med væske og regelmæssig motion reducere tendensen til forstoppelse. Fiberrig kost finder du i grove kornprodukter, frugt og grøntsager, som vil stimulere aktiviteten i tyktarmen, og væske skal man helst indtage to til tre liter af om dagen. Den fysiske aktivitet stimulerer ligeledes tarmen og bidrager til dens funktion. Sidst men ikke mindst kan afføringsmidler have en lindrende effekt på forstoppelse. Læs mere om vores anbefalinger til afføringsmidler i næste afsnit. 

 

Magnesia – et effektivt lægemiddel mod mavegener 

Blandt de mest populære former for afføringsmidler finder du Magnesia, der er særligt effektivt mod forstoppelse. Magnesia er et lægemiddel, der anvendes som syreneutraliserende middel og afføringsmiddel, hvilket hjælper effektivt mod forstoppelse. Lægemidlet kan også anvendes som syreneutraliserende, hvor det ydermere er behjælpeligt mod mavekatar, spiserørskatar og sure opstød. Dermed kan Magnesia altså både anvendes mod forstoppelse, mavekatar, spiserørskatar samt sure opstød. Få styr på maven og benyt med fordel afføringsmidler til at komme på rette kurs igen. Det er dog vigtigt at følge rådene med regelmæssige afføringsvaner, fiberrig kost, rigeligt med væske og fysisk aktivitet i hverdagen for at undgå forstoppelse i fremtiden.